Programajánló a kellemes nyári hétvégére

Megosztás

Kellemes nyári időnek nézünk elébe az előttünk álló hétvégén. Kirándulni, vízitúrázni, fesztiválra menni pont alkalmas idő lesz, a programok is bővelkednek. Ezekből adunk ízelítőt.

Szolnok

A Bowling Centerben retro night party lesz 3-án 22 órától Dj Ronnal.

A Dokk Teraszon 3-án 18 órától nyárindító buli lesz Dj Eszenyi party zenéivel.

Zagyva-túra lesz 3-án és 4-én. Jelentkezés telefonon: 0630/9038817. Van egy másik elérhetőség is: Szabó Nikoletta, 06301600561, [email protected].

Már pénteken megkezdődik a 7. palacsintafesztivál és tart vasárnapig a Nefag-játszótéren. Pénteken kapunyitás 15 órakor. Programok: csocsó és breaktánc bajnokságok, bemutatók, youtuber közönségtalálkozó, 18 órától elrajtol a palacsintasütő verseny. A koncertek 20.30-tól kezdődnek a BSW-sel, 22-től a ValMar, 23.30-tól Jauri DJ lép a színpadra. 

Tekerj, hogy nyerj! A VII. Palacsintafesztiválon szombat és vasárnap a Csepel Kerékpárcentrum és Szerviz által szervezett kerékpártúra. A résztvevők között kerékpáros kiegészítőket sorsolnak ki, a fődíj egy vadonatúj kerékpár! Gyülekező: 9:00, start: 9:30. A regisztrációs lap ezen a linken tölthető le.

A palacsintafesztiválon a tervezettel ellentétben Majka nem lép fel, közölték a szervezők.

Csillagfény estek az Aba-Novákban. Mezítláb a parkban című előadás június 3-án 19 órától.

35. Kadi Kupa a tiszaligeti tenisz klubban szombaton 9 órától.

Társasjátékok éjszakája a Tallinn városrészi fiókkönyvtárban (Balogh Béla u. 14.) szombaton 13 órától. 

Túrázni is lehet. A június 3-ra tervezett „Fekete város  túrát” nem tudják megtartani. Az előzetes bejárás során megállapították, a legutóbbi tiszai árhullám elöntötte a Natura 2000 terület, ami a Tisza-parton  vezet és jelenleg járhatatlan. Ez a túra később kerül megtartásra. Helyette a Fregatt Club- Tisza jobb part – Szent István híd –  Tisza bal part -Motocross pálya- Százlábú híd – Tiszaligeti körgát –  Csónakázó-tó – Tiszavirág gyaloghíd – Tisza-parti sétány – Szabadság tér – Fregatt Club nyomvonal túra kerül megrendezésre. Túratáv 13  km. Találkozó: 8:00-kor Szolnok Fregatt Club, Széll Gábor  túravezető.

Legendák a levegőben! Családi sétarepülős hétvége a szandaszőlősi reptéren szombaton és vasárnap. Sétarepülés több típussal, merevszárnyú gépekkel, helikopterrel, műrepülés, honvédségi toborzósátor, katonai hagyományőrzők, gyermekjátszók, kézművesek, Süsü, sok-sok meglepetés és látvány égen-földön!

Szolnoki Művésztelepen szombaton 18 órakor nyit Debreczeni Fanni festőművész Heszperiszek kertje című kiállítása a Kert Galériában.

Tiszapüspökiben falunap lesz szombaton 7 órától várják a “batyus” főzőverseny résztvevőit a könyvtár udvarán. 10 órakor kezdődnek a színpadi programok, 11 órától elszármazottak találkozója.

Fegyverneken szombaton a várossá válás 10. évfordulóját ünneplik számos színes programmal az Ifjúsági parkban. Dalma Dance Club, Kicsi Gesztenye Klub, ️Cozombolis, ️Mr. Rick, ️Csordás Tibi, ️TNT Zenekar, ️Dj Dominique + Fergeteg Party, ️ALEE.

Karcagon 3-án és 4-én a IX. karcagi országos nyugdíjas fesztivált rendezik meg az Akácliget gyógy- és strandürdő területén. Az ország minden részéről érkeznek fellépő vendégek. Részeketek ezen a plakáton olvashatók.

Vasárnap a szolnoki Verseghy parkban 17 órától Rózsakerti Nyári Népzenei Esték nyitónapja a Szakajtó Szolnok Népzenei Műhely Egyesület szervezésében.

Tiszafüreden a régészet napja alkalmából vasárnap 10 és 16 óra között a tiszaörvényi Templom dombi ásatáson lehet részt venni. Ismerkedni lehet a régészek munkájával, részt lehet venni a lelőhely feltárásában, a park és pihenőhely kialakításában.

És egy remek budapesti program, aki távolabbra vágyik. Ingyenes koncertek 3 napon keresztül a 15. BelFeszt-en.

Az adatok tájékoztató jellegűek, felelősséget nem vállalunk érte!

Forrás egyebek mellett: Szolnok és környéke programok Facebook

Nyitókép: Palacsintafesztivál Facebook

Kapcsolódó cikkek